introductie de regels voorbeelden begrippen de overheid gastenboek links
ENKELE VOORBEELDEN
Bij deze handeling houdt u de deur steeds in uw handen, en laat hem pas los als de deur gesloten is.
Natuurlijk baart oefening hier kunst, de gevorderden kunnen zelfs de deur sluiten door de klink in te drukken, zelfs bij het sluiten.
En u zult merken dat een deur die is voorzien van tochtband aan de binnenzijde veel minder lawaai maakt en veel zachter sluit.
Als u oefent met uw kinderen pas dan op voor de vingertjes.
In Nederland is het de gewoonte dat we ons afval buiten neerzetten op speciaal daarvoor aangewezen plaatsen, en op de afgesproken tijden. Kijk hiervoor in uw Buurt- en of wijkkrant. En zorg er altijd voor dat u geen glaswerk in vuilniszakken doet maar net als papier scheidt van uw overige afval. Glas in de Glasbak en Papier in de Papierbak.
Het zogenaamde Groeten
Is niet zo moeilijk als het lijkt, voor de buren die wat verder af lopen bijvoorbeeld aan de overkant van de straat, tilt men de arm op buigt hem en opent de hand.
Voor buren die elkaar passeren is meestal een knik met het hoofd, een glimlach en een kort woordje genoeg. Vaak gebruikte woordjes zijn: Hey , Hoi en Hai, voor de jongere buren. En Hallo en Dag buur of Dag buuf, voor de oudere buurtbewoners.
Bij de laatste is een beleefdheidspraatje altijd meer dan welkom. Zo'n praatje hoeft niet lang te duren, men is immers onderweg . En kan bestaan uit de vraag, hoe gaat het ?, of gewoon zeggen, gaat ie goed ! Voor buren met een diepere relatie is er natuurlijk altijd de kans op een dieper gesprek.
Het spreekt voor zich dat dit zowel op het trappenhuis kan plaatsvinden als buiten op straat . Het is een teken van respect maar vooral ook van zelfrespect, men weet wie men is en waar men woont en met wie.....
introductie de regels voorbeelden begrippen de overheid gastenboek links